forside streetgolf events Regler Visuals spons presse kontakt  
Streetgolf

En ny Gentleman Urban Sport

Så er det tid til at rykke hullerne op og rulle fairwayen ud i byens gader og stræder. Streetgolf er et nyt spil, en ny sportsgren, en ny måde at udfordre hinanden på. Golf med en skæv vinkel og ny tilgang, gjort simpelt og lige til at gå til.

Lęs mere

Pressemateriale

Se den omtale det nye spil Streetgolf har haft i danske og udenlandske medier. Journalister kan her downloade højtopløste billeder og andet materiale til frit brug i redaktionel øjemed.

Lęs mere

Sponsorer

Bliv sponsor på Streetgolf og vær med, når det nye innovative spil lanceres i Danmark.

Lęs mere
Streetgolf kan spilles alle steder, hvor der er plads – lige fra pladserne i byens brostenskvarterer til asfalten i den lokale skolegård. Men også stranden, skoven eller dit yndlings skisportssted kan bruges, når du og dine venner ønsker et slag streetgolf. Det er kun fantasien, der sætter grænser for placeringen af banen. Lęs mere

Udstyr

Streetgolf kræver ikke store investeringer for at komme i gang. Der er nogle få ting, der skal anskaffes før spillet kan startes. Du får her en kort oversigt over det mest nødvendige udstyr.

Golf jern
7-jern, wedge/pitch og putter er de jern, der skal bruges for at gennemføre et spil. Spillere imellem er velkommen til at inddrage andre jern, hvis alle er enige om dette og det aftales på forhånd. Du kan bruge det specialproducerede officielle Streetgolf sæt, eller du kan bruge dine egne jern, eller aflagte jern, hvis du er traditionel golfspiller.

Flaghul
Da det vil være en smule udfordrende at skulle bore huller i asfalt under en afvikling af spillet, er der udviklet et flaghul, der består af en plastikbase med et trekantet Streetgolf flag monteret på. Flaghullet skal inden spil fyldes med sand, grus eller anden tyngde, der giver flaghullet en tumbling-lignende opførsel. Ved hole-in-one kan det på afstand nemt ses om base bliver ramt. Ved putting gør afstanden det nemt at se om bolden kan betragtes i hul.

Bold
En speciel bold er udviklet til sporten, der består af silikone belagt med en neopren lignende overflade. Bolden vejer 60 gram og har en diameter på 52 mm. Bolden er den smule større end en almindelig golfbold. Bolden er blød og opsuger en del af slaget, så det bliver præcision, der afgører, hvor bolden får nedslag. Streetgolf er ikke en sport, hvor det gælder om at skyde længst, men om at skyde præcist og selvfølgelig at give en høj underholdningsfaktor. Bolden er testet på termoruder, nyere bilmodeller og andre materialer. Der gives ikke garanti på hvilke emner, der kan holde til et boldnedslag, generelt henvises der til spillerreglerne, der påpeger helt at undgå at ramme genstande på banen.

Spilmåtte
Måtten består af plastikgræs med en tee monteret i den ene ende. Måtten beskytter jern og er udformet i et aflangt format, da nye spillere typisk vil slå for tidligt, når der skydes til bolden. Måtten er ingen garanti for dine jern, men yder en retfærdig beskyttelse, hvis den anvendes med respekt for hårdheden af asfalt generelt.

Scorecard
Uden konkurrenceelement er Streetgolf sjovt. Med konkurrenceelement er Streetgolf eminent. På scorecard’et tælles point sammen, hjælpeslag sætte til ved uligevægt spillerne imellem. På bagsiden kan ruten indtegnes, hvis den er værd at prøve en anden gang, eller hvis en revance senere måtte trænge sig på.

Med ovenstående udstyr er du klar til at indtage de private veje og områder.